Az iPhone aranyat ér

Aranyat lehet venni és eladni a legújabb iPhone alkalmazással

Az aranyat is elérhetik ezentúl az Apple okostelefonjának tulajdonosai. A Goldmoney nevű iPhone alkalmazás segítségével, arannyal és ezüsttel lehet kereskedni, és pénzt utalni magánszemélyek és cégek számláira.

2009.03.11 14:35ictpress

A szoftvert népszerűvé teheti, hogy a gazdasági válság miatt jelentősen nőtt a kereslet a színesfémek iránt. A program felhasználóinak először egy számlát kell nyitniuk, melyről pénzt utalhatnak az aranyért és az ezüstért. Az utalások segítségével megvásárolt aranyrudakat a programot fejlesztő cég biztosítja és elkülönítve tárolja Zürichben és Londonban.

"Az arany egy világszerte elismert fizetőeszköz.  Az, hogy a kereskedését lehetővé tettük az összes iPhone tulajdonos számára, elősegítheti, hogy ismét olyan szerepet tölthessen be az adásvétel során, mint néhány száz évvel ezelőtt."- nyilatkozta James Turk a szoftvert forgalmazó cég elnöke a Telegraph-nak.

Bár válság hatására az arany ára a közelmúltban emelkedni kezdett, szakértők szerint a színesfém vásárlása nem a legbiztosabb befektetés olyan magánszemélyek számára, akik biztonságban szeretnék tudni a megtakarításaikat. Az elemzők eltérő jóslatokat adnak azzal kapcsolatban, hogy meddig nőhet tovább az aranyrudak értéke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.