Két hét alatt 4000-en töltötték le

Kilenc éves gyerek írt iPhone alkalmazást

A legtöbb gyermek kilenc éves korában papírra rajzol zsírkrétával, de a malajziai Lim Ding Wen egy iPhone alkalmazást írt. A szoftvert két hét alatt 4000-en töltötték le az iTunes-ról.

2009.02.05 12:00ictpress

A jelenleg negyedik osztályos fiú egy rajzprogrammal egészítette ki az Apple iPhone így is sokrétű telefonját. A szoftver neve Doodle Kids, amit 4000 töltöttek le az iTunesról két hét alatt. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az ujjával rajzoljon az ember a telefon érintőképernyőjére, a vásznat a készülék megrázásával lehet letörölni.

Lim hatféle programnyelven tud alkalmazásokat írni, és 2 éves kora óta számítógépezik, eddig 20 szoftvert írt. A fiú kedvenc időtöltése a programozással kapcsolatos könyvek olvasása, jelenleg egy új sci-fi játékon, az Invader Wars-on dolgozik - adta hírül a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.