Hová tűnt a szívhez szóló levelek vagy versek kora

A technológia megöli a romantikát

A technológia és a felgyorsult életmód megöli a romantikát a modern Angliában - derült ki egy kutatásból, mely arra kereste a választ, miképp közöljük érzéseinket.

2009.02.10 19:55ictpress

A válaszadók döntő többsége egy chat-es "szeretlek"-kel elintézi érzései leírását, ahelyett hogy egy szívhez szóló levet vagy verset írna, derül ki a National Trust felméréséből. A kutatás rámutat, hogy jobban kedveljük az email küldést, mint a papírt és tollat. A megkérdezett 2558 ember kétharmada (62%-uk) még soha nem küldött szerelmes levelet, egy ötödük pedig már írt szerelmes verset, de több mint kétharmaduk (69%) a sms-t választotta szerelmes üzeneteinek továbbítására, olvasható a Telegraphban.

Anglia történelme nem szűkölködik romantikus levélírókból, ám a modern Anglia elfelejt időt szakítani a romantikára - vélekedik Andrew McLaughlin, a National Trust munkatársa. Ha a Shakespeare szonettekre, Winston Churchill vagy Charles Darwin szerelmes leveleire gondolunk, még a prominens személyek is szakítottak időt szerelmük kifejtésére.

A válaszadó nők 70 százaléka szívesebben kapna szerelmes levelet vagy verset, semmint sms-t vagy emailt. A férfiak kevésbé ragaszkodnak a klasszikus verzióhoz, hiszen csak 53 százalékuk vélekedett hasonlóan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.