Biztonsági problémák

Eltűnt a Facebook Chat opció a Meeboról

A múlt hónapban a web alapú chat program, a Meebo készítői büszkén jelentették be, hogy az oldal opciói tovább bővültek a MySpace és Facebook Chat funkciókkal. Ez utóbbi része a Meebonak most egy időre eltűnik, ugyanis néminemű biztonsági problémák merültek fel.

2009.01.09 13:11koac, ma.hu

A Meebo múlt havi bejelentése már eredendően kicsit furcsa volt, hiszen míg a MySpace-nek megköszönték a támogatást és a segítséget, addig a Facebookot egyáltalán nem említették hasonló kontextusban. Bár azt is feltételezhetnénk, hogy a Facebook oldaláról nem volt olyan törekvés, hogy segítsék a Meboot, most kiderült, hogy tulajdonképpen meeboék soha nem is kértek segítséget, pedig tudhatták, hogy ha a Facebook bármilyen változtatást eszközöl a chat programjában, az könnyen tönkreteheti azt, amit ők korábban csináltak.

Innen aztán könnyen kitalálható a történet folytatása, a Meebo tegnap azt volt kénytelen bejelenteni, hogy eltávolították oldalukról a Facebook Chat opciót. Íme a Meebo közleményének fontos része: „Beszéltünk a Facebook csapattal, és kiderült, hogy azt szeretnék, ha másféle módon csatlakoznánk a hálózatukhoz. Amíg ez meg nem történik, arra kértek vegyük le a Facebookot a Meeboról. Mi erre igent mondtunk.”

Vagyis valóban az történt, hogy a Facebookot kihagyták ebből a projektből, ám mivel a közösségi oldal készítői úgy vélték, a felhasználóik adatai nincsenek biztonságban, levetették a Meeboról az oldaluk Chat funkcióját.

A probléma megoldása folyamatban, egyelőre nem tudni mikor chatelhetnek a Facebook felhasználók legközelebb a Meebo oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.