Hamarosan megkezdődhet a sorozatgyártása!

Életmentő szenzor, ami egy kulcstartón is elfér

Egy akár kulcstartón is hordható apró szerkezet tíz másodperc alatt képes megállapítani, hogy működnek-e az alapvető életfunkciók és van-e lehetőség elsősegélynyújtásra -

2009.02.09 19:14ictpress

A készüléknek köszönhetően az elsősegélyt nyújtó ember azonnal megtudhatja, hogy van-e remény, érdemes-e elkezdeni a beavatkozást vagy már túl későn érkezett a helyszínre. A megoldás előnye a többi hasonló rendszerrel szemben a gyors reakcióidő mellett a nagy megbízhatóság és az alacsony ár.

Különösen utóbbinak köszönhető, hogy a terméknek hamarosan megkezdődhet a sorozatgyártása. A szenzorra nagy szükség lenne, hiszen a szív- és érrendszeri betegségek a világ fejlett államaiban, például hazánkban is a leggyakoribb halálozási indokok között szerepelnek. Gyakran a gyors és megfelelő segítség megléte, illetve hiánya határozza meg, hogy a bajba jutott ember túléli-e a szívinfarktust, a szívrohamot vagy sem.

Ezekben az esetekben tényleg igaz, hogy minden perc, sőt másodperc számít és döntő lehet. Amennyiben ugyanis leáll a keringés és több mint tíz perc telik el, az illetőnek gyakorlatilag minimálisra csökkennek a túlélési esélyei - derül ki az SG.hu informatikai hírportál írásából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.