Javul az orvosi informatika

Új informatikai rendszer a gyöngyösi kórházban

Új, modern informatika rendszert, teljes medikai és laborszoftvert épített ki a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban az intézményt működtető HospInvest Zrt. - tájékoztatta a kórház sajtószóvivője kedden az MTI-t.

2008.02.27 12:20MTI

A rendszer növeli a munkafolyamatok hatékonyságát, az információk, adatok biztonságát és naprakészségét, valamint javítja az információcserét az osztályok és a társintézmények között - közölte T. Bokros Mária.

Mint elmondta: az újítás nyomán egyszerűbbé és hatékonyabbá válik a dolgozók munkája, érezhetően csökkennek adminisztrációs terheik. Egyben mérséklődnek az üzemeltetési és karbantartási költségek, vagyis mindez megtakarítást jelent az intézmény számára.

A rendszer együttműködik a képalkotó diagnosztikával (PACS), a háziorvosok számára pedig az interneten keresztül is elérhetővé válnak a laboratóriumi eredmények - hangsúlyozta a referens.

A HospInvest Zrt. 2007. szeptember 1-jétől üzemelteti a Bugát Pál Kórházat. Az intézményben dolgozó 90 orvos és 326 szakdolgozó jelenleg 237 aktív és 208 krónikus ágyon végez gyógyító munkát. A szakrendeléseken évente több mint 400 ezer orvos-beteg találkozás történik.

A HospInvest Zrt. Magyarország egyik legnagyobb professzionális egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozása. Jelenleg négy kórházat üzemeltet Kiskunhalason, Hatvanban, Parádfürdőn és Gyöngyösön, valamint négy rendelőintézetet Százhalombattán, Jánoshalmán, Kecelen és Kiskőrösön.

A cég eséllyel pályázik az egri székhelyű Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésére is; a tendert bíráló bizottság a HospInvest pályázatának elfogadását javasolta a Heves Megyei Közgyűlésnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.