Klónozott elegancia

Macbook Air hasonmások Olaszországból

Az itáliai illetőségű PC- és televíziógyártó Olidata bemutatta új ultravékony noteszgép termékvonalát, melynek tagjait egyértelműen az Apple Macbook Air-jének alternatívájának szánják.

2009.01.14 12:05koac, ma.hu

Az Olidata új termékcsaládja jelenleg csupán két tagot számlál. A készülékeket a gyártó az Intellel együttműködve tervezte meg. A gépek különlegessége, hogy mind dizájnban mind hardver specifikációban nagyfokú hasonlóságot mutatnak a Macbook Air gépekkel.

Az Olidata Conte súlya valamivel több, mint másfél kilogramm, míg vastagsága még a készülék legvastagabb részén sem éri el a 0.9 hüvelyket. A gép mindkét verziójába ugyanaz az Intel Core 2 Duo S processzor kerül, mint amit az említett Air-ben találunk, igaz az egyelőre nem tisztázott, hogy a kínálatban az 1.6Ghz-es, az 1.86Ghz-es vagy esetleg mindkét verzió szerepel majd.

A vásárlók egyelőre ismeretlen kapacitású SSD-t is kapnak majd gépükbe, mint ahogy mindkét modellben megtalálható lesz a LED háttérvilágítás, a Wi-Fi, illetve a 3G támogatás is. A WiMAX elérhetőség ellenben opcionális. A vékony megjelenésnek köszönhetően csupán egyetlen USB 2.0-ás port, egy HDMI kimenet illetve egy audio jack található a gépekben, igaz egy egyedi csatlakozó segítségével, egy HUB-ot dughatunk a gépre, melynek segítségével még két USB portot, egy VGA kimenetet és egy Ethernet portot nyerhetünk. A gépben - az Airhez hasonlóan - nincsen optikai meghajtó, de ha a jövendő tulajdonos úgy kívánja, egy külső megoldást igényelhet hozzá. Az akkumulátor eredendően négy óráig bírja egy töltéssel, de opcionálisan egy 7 órás változat is kérhető.

A csúcskategóriás Conte 13.3 hüvelykes 1280x800 felbontású LCD kijelzővel rendelkezik, melynek képméretaránya 16:10. Ezen felül találunk még a gépben 3GB Intel Turbo memóriát és ujjlenyomat-olvasót, a klaviatúrához pedig háttérvilágítás dukál. Az olcsóbb modell kijelzőjének mérete megegyezik a testvéréjével, ám képméretaránya csupán 16:9, míg felbontása 1366x768 pixel. Memóriából ezen gépben 1 gigát találunk, míg tárolókapacitásról a drágább verzió SSD-jével szemben itt HDD funkcionál. A Bluetooth mindkét modellben standard.

Mindkét modell májusban jelenik meg Európában, 1000 alatti, illetve 1325 dolláros áron.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.