Reszkess, Air!

MacBook Air-kihívó a Lenovótól

A kínai gyártó újabb noteszgéppel bővíti kínálatát: az X300-as Thinkpad a MacBook Air komoly kihívója lehet: kicsi, minden benne van, ami az Apple-gépből hiányzik, hasonló áron.

2008.02.26 15:24ma.hu

Egy ideje már pedzegette a sajtó, hogy komoly kihívót kaphat a MacBook Air: a Lenovo új Thinkpadje, az X300-as (jó pénzért, persze) még többet is nyújt, mint a borítékból előhúzott kis gyöngyszem.

2,3 centiméteres vastagságával csak négy millimétert ver rá az Airre, ez is másfél kiló alatti, ebben is 13,3 hüvelykes monitor van, de több funkciót kínál: van benne rendes optikai maghajtó, és 3 USB-csatlakozó.

energiafogyasztása 25 százalékkal alacsonyabb elődjéénél, 64 gigabájtos ssd-tárrra dolgozik, kijelzőjét LED-ek világítják meg, akkumulátorát kitartóbb litium-polimerre cserélték.

Maximum 4 gigabájt memóriát képes fogadni, a GPU itt is Intel X3100-as, van benne webkamera, és lesz majd wimax is. Processzora az 1,2 gigahertzes Intel Core 2 Duo SL7100, ami 12 wattal beéri - szemben a magasabb órajelen ketyegő Air 20 wattjával.

2800 dollártól (uszkve félmillió forint) elérhető - akinek van ennyi fölöslege, nyugodtan beruházhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.