Frissített a Hewlett-Packard

Érkezik a HP Mini 2140

A Hewlett-Packard a CES-re való bemelegítésképpen bejelentette Mini 2140-es gépét, mely a korábbi 2133-as modell egy ráncfelvarráson átesett változata lesz.

2009.01.06 12:03koac, ma.hu

A HP által frissiben bejelentett Mini 2140 netbook a cég 2133-as gépének felturbózott módosítása. Az egyik legfőbb újdonság a masinával kapcsolatban, hogy ezen készüléket immáron egy 1.6Ghz-es Intel Atom processzor hajtja majd, szemben az előző modell VIA C7-M procijával. A gyártó szerint ezen változtatás hatására megnövekedik majd a gép akksijának élettartama, és a korábbi melegedési problémák is a múlté lesznek immár.

Jelentős változás még, hogy az eredeti 8.9 hüvelykes kijelzőt egy nagyobb, 10 colos verzióra cserélik, melynek felbontása a korábbi ultraéles 1366x768 pixel helyett ezentúl 1024x576 lesz. Ezen váltás hatására az elmondások szerint csökken az ár, és az új verzió kevésbé lesz megerőltető a grafikus chipset számára.

Az alumínium megjelenés nagyjából változatlan marad. A tárolókapacitás szempontjából azonban szintén van némi pozitív előrelépés. A merevlemezt preferálók 5.400 és 7.200 RPM-es 160 gigás vinyók közül választhatnak majd, míg az SSD-k hívei egy 80 gigás modellt kérhetnek a gépükbe, mely valószínűsíthetően az Intel gyárából kerül majd ki.

Az operáció rendszerek választéka szintén bővült a 2133-as gép debütálása óta. Íme az új készülékhez kérhető rendszerek listája: Windows XP Home illetve Professional, SuSE Linux, FreeDOS, és Windows Vista Home Basic vagy Professional.

A HP tervei szerint a Mini 2140 499 dolláros áron kerül majd forgalomba, valamikor január folyamán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.