Tech

Tudta, hogy az iPhone-ok közül néhány ott van a legjobban sugárzó készülékek között?

Dráma különbségek a kibocsátott rádiófrekvenciás sugárzások között.

2019.02.11 13:40ma.hu

A német sugárzásvédelmi hivatal (Bundesamt für Strahlenschutz) rangsorba szedte a mobilkészülékeket aszerint, hogy használata közben mennyi rádiófrekvenciás sugárzást bocsát ki. Minél magasabb ez az érték, annál nagyobb a veszélye, hogy a készülék káros a szervezetünkre. Ezeket az adatokat a gyártóknak közzé kell tenniük a készülék leírásában a weboldalukon. Ez a sugárzási érték SAR (Specific Absortion Rate) néven ismert, és watt per kilogramm a mértékegysége. Ez alapján könnyű dönteni, amikor új készüléket vásárolunk.

A jók

A legkevésbé ártó készülékek leginkább Samsung gyártmányúak, ezek közül is a Galaxy Note 8 áll az élen, míg jellemzően a nagyon olcsó telefonok a legkárosabbak, sok Xiaomi és Oneplus mobilt találni közöttük. De hoppá, itt bukkan fel pár iPhone is!!!

A rosszak


Nem árt tudni!

Nemcsak a sugárzás nagysága, hanem a hullámhossza is nagyon lényeges az egészség szempontjából. Állítólag az 5g hálózat tesztelésekor rengeteg madár meghalt. A régi analóg és korai gsm mobilfrekvenciák ezért is szűntek meg, mert bizonyos körülmények között agydaganatot okozhattak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.