Japán

Meghalt egy dolgozó a fukusimai erőmű sugárzása miatt

Ez az első haláleset a 2011-ben bekövetkezett leolvadással összefüggésben, melyről a japán kormány tájékoztatott.

2018.09.06 11:44ma.hu

A sugárzás következtében vesztette életét egy ötvenes éveiben járó férfi, aki a fukusimai atomerőműben dolgozott, miután a 2011-es földrengés és szökőár következtében leolvadt a létesítmény reaktora - közölte a japán kormány. Most először adtak tájékoztatást az erőműbalesettel kapcsolatos halálesetről, eddig csupán annyit közöltek, hogy négy ember megbetegedett a sugárzás miatt.

A nemrég elhunyt férfinál tüdőrákot diagnosztizáltak 2016-ban. Ő 1980 óta dolgozott atomerőművekben, Fukusimában pedig a sugárzásmérésért felelt a katasztrófa után. Legalább kétszer járt a helyszínen, az illetékes minisztérium szerint védőöltözetet viselt.

A szakértői vélemények figyelembe vételével a japán kormány úgy döntött, hogy a dolgozó családját kártérítés illeti meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.