Gyengébb az alma

Leértékelték az Apple-t

Egy amerikai elemzőcég leértékelte az Apple részvényeit, rámutatva a cég gyenge pontjaira.

2008.12.16 08:58Z., ma.hu

Az Apple részvényárai újabb csapást szenvedtek el, miután egy Wall Street-i elemzőcég rövid távon a vásárlás helyett semleges besorolásúvá tette a kaliforniai cég részvényeit.

Az elemző vélekedése szerint az Apple még mindig erős cég, ám rövid távon problémákat okozhat számukra az értékesítési célok elérése a Macbook Pro és az örökké népszerű iPodok terén. A Goldman Sachs elemzője szerint az is valószínűtlen, hogy az Apple új terméket mutat majd be a januári MacWorldön, ami szintén csökkenti a rövidtávú bevételeket.

Mi itt a szerkesztőségben nem vagyunk pénzügyi elemzők, még Apple fanatikusok sem, de úgy érezzük, hogy a Goldman Sachs embere téved. Az Apple még mindig erős, és (nyilvánvaló okok miatt) az értékesítés nem mehet úgy, mint tavaly ilyenkor, a sokszínű termékskálának köszönhetően hosszútávon mindenképp a piaci részesedés növekedése várható. A vállalat termékeire megvan az igény (egy iPod touch-ot valaki?)

A piac is gyenge reakciót mutatott az elemző elemzésére, hiszen a cég részvényei csak 0,05%-ot estek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.