Ha már Steve Jobs nem...

Csodaszép Blu-ray író az Amex kínálatában

Az új MacBook és MacBook Pro készülékek nélkülözni lesznek kénytelen a Blu-ray technológiát, így az Amex készített egy igen elegáns meghajtót a Mac tulajoknak, csak hogy ők is részesülhessenek a Blu-ray lemezek használatának és írásának örömében.

2008.10.17 12:07koac, ma.hu

A nagy többség minden bizonnyal meglepetten vette tudomásul, hogy a Steve Jobs által a héten bemutatott új Apple noteszgépekből hiányzik a Blu-ray meghajtó. Könnyen elképzelhető, hogy ez néhányakat elriaszt majd a vásárlástól, ám azok számára, akik hajlandóak egy kompromisszumos megoldásra nehéz lenne jobb megoldás találni  az Amex által készített Portable Super Multi Drive-nál, mely egy roppant elegáns külső Blu-ray író.

A vékonyka készülék gyakorlatilag minden a piacon manapság használt lemezzel megbírkózik, legyen az kicsi 8 centis, vagy normál, 12 centiméteres méretű. Külön öröm, hogy támogatja a duplarétegű Blu-ray lemezeket is, úgyhogy akár 50 gigát is ripsz-ropsz megírhatunk vele. A ripsz-ropsz persze relatív, hiszen az ilyen jellegű lemezek írási sebessége csupán 1-szeres, míg a normál Blu-ray diszkeket 2-szeres sebességgel írja a PSMD. A DVD-k esetében 8x, az újraírható CD-knél 16x míg a sima CD-knél 24x írási sebességgel számolhatunk.

Az író egyébiránt USB porton keresztül csatlakoztatható a gépekhez, ráadásul nem csak az Apple masinákhoz, hanem bármilyen Windows XP vagy Vistát futtató PC-hez is. Egy különleges eljárásnak köszönhetően a készülék igen halkan dolgozik, amely szintén igen előnyös tulajdonsága. A fekete és fehér színekben kapható eszköz máris megvásárolható. Ára 289 dollár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.