Invitel

Nagy sebességű internet további 40 ezer háztartásban

Egy kormányrendelet értelmében adókedvezményt kap az a cég, amely hálózatát képessé teszi a másodpercenként 100 Mbit sebességű internet elérésére.

2015.10.07 11:40MTI

Év végéig további 40 ezer háztartás számára teszi elérhetővé az Invitel a nagy sebességű, 100 Mbit sávszélességű internetszolgáltatást - jelentette be a társaság szerdán sajtótájékoztatón.

Langsteiner Marianne, az Invitel vezérigazgató-helyettese elmondta: a több éve elhatározott hálózatfejlesztés keretében az eddigi 120 ezer, idén újonnan bekapcsolt háztartáson felül további 40 ezer háztartásban lesz elérhető a többek között a digitális televíziózás alapjául is szolgáló technológia.

Kiemelte, hogy ezzel az Invitel szolgáltatási területén lévő 1,15 millió háztartásból már 600 ezerben lesznek elérhetők a vállalat legkorszerűbb technológián alapuló szolgáltatásai.

A vezérigazgató-helyettes megjegyezte, egy kormányrendelet értelmében adókedvezményt kap az a cég, amely hálózatát képessé teszi a másodpercenként 100 Mbit sebességű internet elérésére. A fejlesztésről hozott döntésben ez is szerepet játszott, ugyanakkor az a tapasztalatuk, hogy a korszerűsítés eredményeként megnő a kereslet a korszerű technológián alapuló szolgáltatások iránt - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.