Keskeny, HD, plazma: négy új széria az LG-től

Négy új plazma HDTV szériát mutatott be az LG Electronics

Keskeny kivitelezés, fejlett kalibrálási lehetőségek, vezeték nélküli csatlakozás és láthatatlan hangszórók jellemzik az LG Electronics 2008-as plazma HDTV kínálatát. A zászlóshajó PG60-as széria 50 inches modellje elnyerte a CES 2008 'Best of Innovations' díját intuitív stílusáért, fejlett képmegjelenítő technológiájáért és fogyasztói előnyeiért.

2008.01.14 06:30ma.hu

A négy széria nyolc modellből áll, melyek közül hat Full HD 1080p képmegjelenítésre képes. A készülékeket elsőként a 2008 International CES alkalmával mutatták be a nagyközönségnek a Las Vegas Convention Center LG standján.

"A házimozizást kedvelők kegyeiért folytatott versenyben egyre nagyobb méretű plazma HDTV-k készülnek, ezért mi hét darab új 50 és 60 inches modellt vezetünk be a piacon" - mondta Allan Jason, az LG Electronics USA szórakoztató elektronikai részlegének marketingvezetője. "2008-as plazma HDTV kínálatunk pontosan azt nyújtja a vásárlóknak, amit keresnek - keskeny és stílusos formákat, prémium minőségű képet és feljavított hangzást."

Az LG zászlóshajó plazma kínálata, vagyis a PG70 és a PG60 széria keskeny és elegáns egy síkfelületet alkotó designnal kerül a piacra. Az "egy síkfelületet design" egyfajta utánzata az üvegtáblának (nincs látható keret a kép körül), így sima, kifinomult megjelenést kölcsönöz a készüléknek, amely tökéletes kiegészítője lehet bármely lakberendezési stílusnak. Az üveg felülete nem tükröződik, és az erős környezeti fényvisszaverődéseket minimálisra csökkenti.

A stílusos kínálat minden modelljébe beépítették az LG új láthatatlan hangszórórendszerét, amely a letisztult felület szerves részét képezi. Az egyedi rendszer hangsugárzókat rejt körben a teljes keret kerületén, így nincs szükség a hagyományos hangsugárzókra és a hozzájuk tartozó rácsokra. Így a készülék nem csak egy keskeny letisztult külsővel büszkélkedhet, hanem egy virtuális hangfallal is, amely megtartja az eredeti hangminőséget. Sőt, az LG új Clear Voice technológiájának köszönhetően még a háttérzaj mellett is csúcsminőségben hallhatjuk a dialógusokat, mert a készülék az emberi hanghoz igazítva szabályozza a hangfrekvenciát.

Az igazán fejlett képminőségre vágyók minden 1080p LG plazma modellben megtalálhatják az ISFccc (Image Science Foundation Certified Calibration Configuration) funkciót. Ezzel a megoldással csúcsminőségű képpé kalibrálhatjuk az átlagos videóképet. Az LG Electronics az első élvonalbeli szórakoztató elektronikai cég, amely THX Display tanúsítványt kapott plazma HDTV-ire (60PG60 és 50PG60 modellek). A képminőség területén mértékadónak számító THX Display tanúsítvány a biztosítéka, hogy egy HDTV HD és standard felbontású képi tartalmakat is lehetséges legnagyobb felbontással képes megjeleníteni a helyes szín- és fényértékek megtartásával.

Az LG Electronics a Plasma Display Coalition alapító tagja.

Az LG új plazma TV-i: megkülönböztető, egyben egyszerű elegancia

PG70 széria (50 és 60 inch-es méretben) - az LG Full HD 1080p wireless ready PG70 plazma szériája csúcsminőségű otthoni szórakoztató élményt nyújt 50 és 60 inches kivitelben. Választható vevőegységével akár a 802.11n vezeték nélküli adatátviteli technológiai előnyeit is élvezhetjük és örökre elfelejthetjük az összegubancolódott kábelrengeteget. A két modell várhatóan 2008 harmadik negyedévében kerül a piacra és addig a készülékek THX Display hitelesítése is befejeződik.

Főbb tulajdonságok:

- 30,000:1 kontrasztarány

- 100,000 órás élettartam (kb. 30 év)

- Dual XD Engine

- ISFccc kalibrációs lehetőség

- THX Display tanúsítvány

- Négy darab 1.3 színmélységű HDMI csatlakozó, USB 2.0 és AV bemenetek


PG60 széria (50 és 60 inch-es méretben) - A CES 2008 videókijelzők kategóriájának 'Best of Innovations' díjas terméke az LG Full HD 1080p wireless ready PG60 plazma szériája, amely csúcsminőségű otthoni szórakoztató élményt nyújt 50 és 60 inches kivitelben. A hihetetlen tiszta kép mellett a fekete színek mélységei és az árnyékok részletessége is példanélküli a kategóriájában. A keskeny design és a mindent felülmúló kép- és hangminőség bármely otthon megfelelő kiegészítőjévé varázsolja a PG60 HDTV-t.

Főbb tulajdonságok:

30,000:1 kontrasztarány

100,000 órás élettartam (kb. 30 év)

Dual XD Engine

ISFccc kalibrációs lehetőség

THX Display tanúsítvány

Négy darab 1.3 színmélységű HDMI, USB 2.0 és AV bemenetek


PG30 plazma HDTV széria (50 és 60 inch-es méretben) - a stílusos PG30 tökéletes választás, ha sportműsorokat, vagy pergő akciófilmeket szeretnénk nézni. A készülék 1080p Full HD felbontása, valamint 30,000:1 dinamikus kontrasztaránya biztosítja az élénk színek megjelenítését és a mélyfekete árnyalatokat. A PG30 nem tükröződő felülete minimálisra csökkenti az erős környezeti fényvisszaverődéseket. A készülék keskeny mélysége, fényes felülete és az LG rejtett hangszórói emeli a készülék páratlan részletességét és letisztult designját.

Keskeny mélység (84mm)

Három darab 1.3 színmélységű HDMI

100,000 órás élettartam (kb. 30 év)

Clear Voice technológia, amelynek köszönhetően a háttérzaj ellenére is csúcsminőségben hallhatjuk a dialógusokat


PG20 széria (42 és 50 inch-es méretek) - a designra és a stílusos külsőre fogékony vásárlók minden bizonnyal értékelni fogják, hogy a PG20 gyakorlatilag bármely lakberendezési stílusnak megfelelő kiegészítője lehet. A maga 84mm-es vastagságával a készülék szokatlanul vékonynak számít és a legújabb rejtett hangszórórendszerrel felszerelt. A PG20 telis-tele van fejlett technológiai és felhasználóbarát megoldásokkal, mint például a 15,000:1 kontrasztarány, amely élvezhetővé teszi a mélyfekete színeket.

Főbb tulajdonságok:

Három darab HDMI

100,000 órás élettartam (kb. 30 év)

Clear Voice technológia, amelynek köszönhetően a háttérzaj ellenére is csúcsminőségben hallhatjuk a dialógusokat

720p HD felbontás

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.