Kicsi és praktikus

Tintanélküli nyomtató a Delltől

A Dell bejelentette, hogy olyan kisméretű, hordozható printert szándékozik piacra dobni, mely nélkülözi a tintát.

2008.09.30 07:59koac, ma.hu

ZINK, azaz Zero Ink – magyarul annyit tesz, semmi tinta – technológiára alapuló nyomtatót jelentett be az amerikai illetőségű Dell hardvergyártó cég. A kicsiny gépben található USB port, valamint a PictBridge szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználó közvetlenül a printerre csatlakoztathassa digitális kameráját, míg a Bluetooth kapcsolaton keresztül mondjuk mobiltelefonunkról tudunk fotókat küldeni a masinára, mellyel aztán rögtön ki is nyomtathatjuk azokat.

A gyártó elmondása szerint a PZ310 névre hallgató készüléket tucatnyi 2 illetve 3 hüvelykes ZINK fotópapírral együtt fogják szállítani. A gépen egy Reprint gomb is helyet kap majd, mely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy adott képről több kópiát is készítsünk, ugyanakkor a Dell arra figyelmeztet, hogy a printernek négy kép elkészülte után némi hűlési időre van szüksége. A túlmelegedés természetesen az új technológiából fakad, hiszen a fotópapírban található festéket hőhatással dolgozza meg a gépezet, kialakítva így a végső színeket. A készülék töltéséhez egy szimpla konnektorra lesz szükségünk.

A PZ310 persze nem csak az egyelőre nem túl elterjedt technológiával igyekszik magához csalogatni a vásárlókat. A gép kicsiny mérete is hasonlóan vonzó lehet a felhasználók számára, mint annak tintanélkülisége. A mindössze 4.7 hüvelyk, vagyis majd’ 12 centiméter hosszú, illetve 2.8 hüvelyk, azaz 7.1 centiméter széles gépecske megjelenéséről és áráról egyelőre nem közölt információkat a gyártó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.