Forgassunk!

Filmkészítés egy DSLR-rel

Egy független amerikai filmprodukciós cég arra vállalkozott, hogy egy filmet forgat. Jó, jó - kérdezhetnék - de mi ebben a pláne? Az, hogy mindezt egy Canon 5D digitális tükörreflexes géppel hajtották végre.

2008.09.24 08:22Z., ma.hu

Valószínűleg ez a felvétel új fejezetet nyit a digitális képalkotás történelmében, mivel ez a felvétel az első, amelyet nem videókamerával, hanem egy tükörreflexes digitális géppel készítettek. Egészen mostanáig ezek a komolyabb gépek nem voltak képesek arra, amit a legkisebb kompaktok is játszi könnyedséggel abszolváltak - a mozgóképkészítésre.

Az új Canon 5D-vel már ez is megoldott kérdés, így végre a profi-félprofi fotósok is kihasználhatják szuper minőségű lencséik tudását. A felvétel gyönyörűen sikerült, és a készítők szerint alig volt rajta utómunka. A rövid videóban optikák egész arzenálja szerepelt. A vázon a következő lencsék cserélődtek: EF szabványra rögzített FD 7,5mm f/5.6, EF 16-35mm f/2.8L II USM, EF 24-70mm f/2.8L USM, EF 50mm f/1.2L USM, EF 85mm f/1.2L II USM, EF 135mm f/2L USM, EF 200mm f/1.8L USM, EF 400mm f/2.8L IS USM, EF 500mm f/4L IS USM, TS-E 24mm f/3.5L és TS-E 45mm f/2.8.

Nem gagyi üvegekről beszélünk tehát. A filmet a következő címen lehet megtekinteni: http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=2086

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.