Egyedi ötlet

iPhone töltés jojóval

A svéd dizájner, Peter Thuvander annyira szereti a jojókat, hogy tervezett is egy iPhone-töltő koncepciót a népszerű játék mintájára.

2008.09.22 10:05koac, ma.hu

Ezeken a hasábokon is többször beszámoltunk már arról, hogy a Föld különböző pontjain élő cégek/dizájnerek hogyan próbálják megoldani a mobiltelefonok, mp3-lejátszók és egyéb hasonló kézi készülékek legnagyobb problémáját, az eszközök töltését. Rengeteg lehetséges megoldást vázoltak már fel a különféle szakemberek, de mindeddig egyik sem bizonyult igazán hatékonynak. Valószínűleg Peter Thuvander ötlete sem fogja elhozni a Kánaánt mobil eszközeink számára, de mivel elég egyedi módon állt a problémához, arra mindenképp érdemes, hogy beszámoljunk az általa megalkotott készülék koncepciójáról.

Az iYo névre keresztelt eszköz tulajdonképpen egy roppant egyszerű elven alapul. A készülékben található lítium ion akkumulátor a jojó forgásának következtében töltődik, s ha rendesen fel van töltve a jojónk, akkor nincs más dolgunk, mint egy USB-n keresztül rádugni a mobil eszközünket, például iPhone-nunkat, s a készülék rövidesen feltölti azt.

Természetesen nem ez az első próbálkozás arra, hogy az indukciót ilyen formában hasznosítsák, hiszen rövidesen érkezhet egy másik mozgási energián alapuló töltő is, ám a svéd dizájner munkája nem nélkülözi a humort sem, ennek következtében egy napon még akár a boltok polcain is viszontláthatjuk majd az iYót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.