Töltő toll

Telefonjainkat tölthetjük a tollunkkal

Nagyon ötletes találmány látott napvilágot. A toll alakú mobiltöltő vészhelyzetekben igen hasznos lehet.

2008.09.01 13:35koac, ma.hu

A töltés problémája egyidős a mobiltelefonok megjelenésével. Az utóbbi időben több alternatív megoldás is napvilágot látott, melyek a rossz időben lemerülő telefonjaink töltését lettek volna hivatottak megoldani. Jelenleg ott tartunk, hogy az otthonunkat elhagyva tölthetjük mobiljainkat az autónkban, ha kénytelen vagyunk abból is kiszállni próbálkozhatunk napelemes töltéssel, de létezik egyszer használatos mobiltöltő is, sőt ha minden a tervek szerint alakul jövőre a mozgási energián alapuló töltő is rendelkezésünkre áll majd. Ám míg abból valóság lesz, érdemes némi figyelmet szentelni a most piacra került kis eszközre, mely a korábbi megoldásoknál mindenképpen jobbnak tűnik.

A készülék teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos toll – igaz valamivel nagyobb kivitelben - ami tulajdonképpen nem is csoda, ugyanis amikor éppen nem telefonokat töltünk vele, hagyományos golyóstollként is használhatjuk. Ha viszont tölteni szeretnénk, nincs más dolgunk, mint rádugni a telefonunkat és várni, hogy a készülékünk márkájától függően körülbelül 2 óra lebeszélhető vagy 20 óra készenléti időt biztosítson számunkra. A töltő egy ceruzaelemmel működik, és öt különféle adaptert kap hozzá a vásárló, melyek olyan népszerű telefonmárkákkal kompatibilisek, mint például a Nokia, a Samsung vagy a Sony Ericsson.

A készülék ára 20 amerikai dollár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.