Végjáték

Hatvanezer követője szeme láttára tartóztatták le a népszerű gamert

Az amerikai légierő veteránját egy hamis bejelentés miatt rohanták le a kommandósok. Követői az egészet végighallgatták a Twitchen.

2015.02.08 12:30ma.hu

A 27 éves Joshua Peters éppen a Runscape nevű játékkal múlatta az idejét, amikor tíz fegyveres rendőr lerohanta a lakását. Petersnek közel hatvanezer követője van a Twitchen: egy rendkívül népszerű weboldalon, ahol élő videojáték-közvetítéseket nézhetnek a látogatók. Mivel az akció közben éppen "adásban volt", a rajongói is tisztán hallhatták, amikor édesanyja szólt neki, hogy a házukat megszállták a rendőrök.

Mint kiderült, a kommandósok egy névtelen telefonáló hamis bejelentése miatt szálltak ki, aki azzal hívta fel a minesotai St Cloud rendőrségét, hogy Peters házában lakik, „valaki lelőtte a szobatársát és most fegyvert szegez rá”. Nem ő volt az első, akit ilyen módon zaklatta; a jelenséget „swattingnak” hívják, és tekintve, hogy a kiszálló rendőrök állig fel vannak fegyverezve, igencsak veszélyes lehet az áldozatokra nézve.

Peters, aki korábban az Egyesült Államok légierejének tagjaként Kuvaitban szolgált, a Guardiannek nyilatkozva elmondta, fogalma sincs, hogy ki és miért szabadította rá a rendőröket. „A rendőrök fegyvert fogtak a testvéreimre miattad. Akár le is lőhették volna őket, meg is halhattak volna. Nem érdekel, mi bajod van velem (…). De velem van bajod. A családomat hagyd ki belőle” – figyelmeztette zaklatóját a Twitchen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.