A világ legnagyobb enciklopédiája

Adományokat gyűjt a Wikipédia

Adományokat gyűjt működtetéséhez és reklámmentességének megőrzéséhez a Wikipédia, a világ legnagyobb , folyamatosan szerkesztett enciklopédiája.

2015.02.08 04:30MTI

A Népszabadság szombati számában Gervai Péter, a magyar oldalt támogató Wikipédia Magyarország Egyesület elnöke elmondta: a világ ötödik leglátogatottabb weboldala nincs veszélyben. Az adakozók évente mintegy 40 millió dollárral biztosítják a 286 nyelven elérhető oldal reklámmentes működését.

Az adományozási akcióban, amilyet rendszeresen szervez az oldal, ha egyetlen nap minden olvasó csak 500 forintnyi összeggel támogatná a kiadványt, már elegendő összeg gyűlne össze, annak működtetéséhez. Az egyesületi elnök elmondta: a magyarországi támogatók egyenként átlagosan 2500 forinttal segítenek.

A magyar oldalak szerkesztésében 2000-3000 rendszeresen vagy időnként alkotó szócikkszerző vesz részt. Munkájuknak köszönhetően már több mint 280 ezer szócikk érhető el magyarul - mondta Gervai Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.