LG 4K ULTRA HD TV

Előretörőben a 4K TV-k

Noha a full HD felbontás is gyönyörű látványt ad, az igazán részletgazdag megjelenítés a 4K televízióké lesz. A 3840x2160 pixelé a jövő.

2015.01.12 17:00ma.hu
Forrás: LG

A CES 2015 kiállításon debütáló, Wide Color LED technológiát alkalmazó LG 4K ULTRA HD TV különböző foszfor alapú LED-ek segítségével jelenít meg nagyobb színmélységű képeket. Most először mutatták be Quantum Dot 4K ULTRA HD TV-készülékeket is, amelyek a színhűség mellett 30 százalékkal bővítik a színterjedelmet.

A készülékek 4K (3840x2160 pixeles) felbontást biztosítanak az IPS 4K panelek révén. Ez a kijelzőmegoldás színhelyes képvisszaadásra képes, széles betekintési szögek mellett. A dél-koreai vállalat True Black Control technológiája finomítja a kontrasztot, és sötétebb, mélyebb fekete árnyalatokat hoz létre. Szintén újdonság az LG Natural Color természetes színvisszaadási technológiája, amely a lehető legkisebbre csökkenti a színreprodukciós hibákat, valamint a Contrast Optimizer kontrasztoptimalizáló, amely a színkontrasztot és a fényerőt maximalizálja.

A vékony keret jellemezte tévék öt típusa többcsatornás Surround hangrendszerrel érkezik, amelyet a Harman/Kardonnal együttműködésben fejlesztettek ki.

A vállalat megújult, saját fejlesztésű Smart TV platformja, a webOS 2.0 esetében a rendszerindítási idő akár 60 százalékkal is rövidebb lehet, és a külső eszközökhöz való csatlakozás sem okoz problémát. A képernyő alján megjelenő Menü-sáv (Launcher) testre szabható.

4K képjavító algoritmus révén az SD, HD és Full HD tartalom felskálázásával javítható az alacsony felbontású tartalmak megjelenítése. A beépített 4K HEVC dekóder (High Efficiency Video Codec; nagyteljesítményű videokodek) egyaránt támogatja külső eszközök 30p és 60p 4K tartalmait, elősegítve, hogy a készülékek kompatibilisek legyenek az Ultra HD jövőbeli átviteli szabványaival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.