CES

Elképesztő sofőr nélküli autó a Mercedes-től - képgaléria!

A német gyártó a CES-en mutatta be legújabb, futurisztikus külsejű autócsodáját.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2015.01.10 14:00ma.hu

A Mercedes a Las Vegas-i CES-en mutatta be legújabb önvezető autóját. A meglehetősen futurisztikus külsejű F015 igazi luxusszedán, amelyet úgy terveztek meg, hogy utasai kényelmesen visszahúzódva utazhassanak benne. Ez az oka annak is, hogy a belső tér kialakításánál főleg természetes anyagokat használtak a designerek: a padló faborítást, a kényelmes, forgatható ülések pedig bőrkárpitot kaptak.

Kattintson a nagyobb képekért!

Az F015-öt a robotpilóta mellett sofőr is vezetheti. A kocsi automatikusan érzékeli a veszélyhelyzeteket, és képes önállóan fékezni, illetve leparkolni magát.

Sajnos, arra még várnunk kell, hogy a Mercedes luxus-robotautói az autószalonokban is megjelenjenek. Nem véletlen, hogy a cég szóvivője sem tudta megmondani, mikor akarják elkezdeni a gyártást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.