Ünnepi sokk

Letartóztatták a nagy karácsonyi hackertámadás egyik feltételezett elkövetőjét

A Lizard Squad hackercsoport karácsonykor órákra használhatatlanná tette az Xbox Live és a PlayStation Network hálózatát.

2015.01.02 09:00ma.hu

A The Verge csütörtöki cikke szerint a brit rendőrség letartóztatta az Xbox Live és a Play Station Network elleni karácsonyi hackertámadás egyik feltételezett elkövetőjét. A 22 éves Vinnie Omarit hivatalosan a Pay Pal-on elkövetett lopások miatt, csalás gyanújával vette őrizetbe a Thames Valley-i rendőrség. A nyomozók a telefonjait, számítógépeit és e-mailfiókjait is átkutatják, mert úgy sejtik, hogy "a PlayStation Network és az Xbox Live rendszerei elleni támadásokhoz" is köze lehet. Az akciót a Lizard Squad nevű hackercsoport vállalta magára.

Omari a Daily Dot nevű portálnak nyilatkozva azt mondta, hogy a rendőrök "mindent elvittek". Nem csak a laptopjait és a telefonjait foglalták le, hanem az Xboxát és a pendrive-jait is. A fiatal férfit nem sokkal a letartóztatása után óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Hivatalosan egyelőre nem vádolták meg semmivel; március 10-én kell majd megjelennie a bíróság előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.