5 megapixeles szelfik

Hazánkban a legújabb Lumia okostelefon

A kompakt készülék széles látószögű előlapi kamerával és integrált Microsoft szolgáltatásokkal bír, utóbbi révén mobilról is könnyen tartható a kapcsolat Skype-on keresztül.

2014.10.08 09:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Microsoft

A Lumia 735 természetesen támogatja a 4G LTE-t; széles látószögű előlapi kamerája révén akár az egész család részt vehet a Skype-videóbeszélgetésben. 5 megapixeles, Full HD előlapi kamerának köszönhetően pedig remek önarcképek (selfie-k) készíthetők, amelyeket a felhasználók megoszthatnak például a Facebookon és az Instagramon. 24 milliméteres fókusztávolsággal a Lumia 735 előlapi kamerája még nagyobb területet érzékel, így csoportkép készítése során senki sem marad le a fotóról.

Az 1,2 GHz-es, négymagos Qualcomm Snapdragon 400 processzor zökkenőmentes felhasználói élményt biztosít. A Windows Phone 8.1 operációs rendszer pedig olyan integrált funkciókat kínál, mint például az Értesítés Központ egy mozdulattal elérhető értesítései és a Word Flow billentyűzet.

Majdnem 180 fokos betekintési szögének köszönhetően a felhasználók bárhol nézhetik kedvenc műsoraikat, filmjeiket vagy videoklipjeiket a 4,7" méretű HD OLED kijelzőn, akár napfényes időben is. A készüléken utazás közben is használhatók az olyan beépített Microsoft szolgáltatások, mint a Skype, a Microsoft Office Mobile, az Outlook, a Word, az Excel, a OneNote és a PowerPoint. Emellett a felhasználók lejátszási listákat, HERE útvonalakat, weboldalakat és dokumentumokat tűzhetnek ki élő csempe formájában a kezdőképernyőre, így gyorsan hozzáférhetnek kedvenc tartalmaikhoz.

A Microsoft OneDrive szolgáltatás 15GB ingyenes felhőtárhelyet biztosít a fotók és más tartalmak szinkronizálásához, tárolásához, hozzáféréséhez és megosztásához. Emellett a Windows Phone platform olyan alkalmazások széles választékát teszi elérhetővé, mint például az Instagram, az Adidas miCoach, a Vimeo és a Flipboard. A készülékek közötti szinkronizálásnak köszönhetően pedig a felhasználók ott folytathatják megkezdett tevékenységeiket, ahol az előző eszközön abbahagyták. A HERE Térkép, Drive+ és Transit applikációk is használhatók a telefon 4,7" méretű kijelzőjén.

Az új "SensorCore" technológia energiahatékony mozgásérzékelést és helymeghatározást biztosít, így a telefon olyan fitnesz alkalmazásokhoz használható, mint például a Bing Egészség és Fitnesz, a Fitbit és az Adidas miCoach. 2220mAh akkumulátora pedig egész napra elegendő energiaforrást biztosít a készüléknek, a vezeték nélküli hátlap használatával tovább növelhető a készenléti idő (a vezeték nélküli töltő külön vásárolható meg).

A Lumia 735 készülék élénk narancssárga és zöld színekben, valamint sötétszürkében és fehérben kapható Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.