Freemium modellben

Szuperszámítógépes teljesítmény mindenkinek

Akár ingyen is kaphatunk hatalmas teljesítményt és fejlett elemzőképességeket, melyek az IBM Watsont jellemzik.

2014.09.23 15:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Wikipedia

Adatelemzés, vizualizáció és prediktív analízis - a nagy adat hasznosítása már nemcsak az informatikai szakemberek és a "heavy userek" kiváltsága. Az IBM bejelentette, hogy elindítja felhő alapú Watson Analytics szolgáltatását. A természetes nyelvi feldolgozás technológiáját alkalmazva egyszerű előrejelző és vizuális elemzőeszközöket ad az üzlet különböző területein dolgozó döntéshozók, szakemberek kezébe. A cég "freemium" modellben vezeti be a felhőalapú megoldást, tehát bizonyos alapszolgáltatásokat ingyen vehetnek majd igénybe a felhasználók.

A Watson Analytics teljes körű önkiszolgáló analitikai megoldás, amely asztali eszközökön, okos telefonon és tableten egyaránt futtatható. Eszköztára az adatgyűjtéstől a feldolgozáson át az elemzésig és a vizualizációig terjed. Mindenkivel szót ért: egyszerű emberi nyelven megfogalmazott kérdéseket képes megérteni és megválaszolni, miközben komoly prediktív analitikai feladatokat old meg. "Hogyan lendíthetem fel termékeim forgalmát? Milyen juttatásokat érdemes bevezetnem, hogy megtartsam a dolgozóimat? Melyik ajánlatomból lesz a legnagyobb valószínűséggel szerződés?" Ilyen és hasonló kérdésekre is választ ad a szolgáltatás, legyen szó kereskedelmi, HR, marketing, pénzügyi vagy az operációs folyamatokat érintő dilemmákról.

Mint minden IBM felhőszolgáltatás, a Watson Analytics is SoftLayer paltformon fut, és hamarosan elérhető lesz az IBM Cloud marketplace vásártéren is. A szolgáltatás néhány funkcióját béta verzióban már egy hónap múlva kipróbálhatják az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.