Okosabbak és kevesebbet fogyasztanak

Ilyen egy intelligens otthon

El tudja képzelni, milyen az, amikor a mosógép a tévén keresztül figyelmeztet, hogy kész a mosás? Már nem kell, mert ez a valóság.

2014.09.12 13:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: LG

Az LG által az IFA 2014-en bemutatott "okos otthon" koncepciójának lényege, hogy a különböző intelligens háztartási berendezések a nagyobb kényelem és egyszerűség érdekében egyetlen összefüggő rendszert alkossanak. A rendszer középpontjában az LG HomeChat üzenetküldő platform áll, amely felügyeleti és kapcsolati lehetőségeket biztosít a felhasználónak. A lakás tulajdonosa egy okostelefon segítségével átfogóan szabályozhatja az intelligens otthoni ökoszisztémát, idő- és energiatakarékos üzemmódokat állíthat be, például a lakás elhagyásához, a hazamenetelhez vagy üdülés idejére.

Az LG Smart Home kompatibilis a meglévő nyílt platformú okosotthon-rendszerekkel, valamint számos gyártó berendezéseivel és eszközeivel is, köszönhetően az olyan nyílt protokolloknak, mint például az AllSeen Alliance nyílt forráskódú AllJoyn szoftvere. Az AllJoyn lehetővé teszi, hogy a felhasználó bármikor információt kapjon LG okoskészülékei állapotáról - például a webOS rendszerű LG Smart+ TV-n értesítést kaphat arról, hogy a mosógép befejezte a mosást.

Az új CordZero vezeték nélküli porszívócsalád a CordZero tartályos porszívóból, a kétfunkciós CordZero 2 in 1 készülékből, a HOM-BOT SQUARE robotporszívóból és a lepedők és matracok tisztítására szolgáló CordZero Bedding modellekből áll. Nevéhez hűen a CordZero széria vezeték nélküli, kényelmes takarítást tesz lehetővé, köszönhetően a vállalat saját Smart Inverter Motor technológiájának és a tölthető akkumulátoroknak.

Az LG emellett bemutatja legújabb energiatakarékos hűtőszekrényeit is, amelyek a nagyobb megtakarítás mellett halkabban működnek, és tovább frissen tartják az élelmiszereket - az LG Total No Frost technológiájú alulfagyasztós hűtőszekrénye például 20%-kal túlteljesíti az A+++ energiaosztály követelményeit. Az IFA kiállításon bemutatkozó legújabb LG mosógép 49 perc alatt képes végezni egy teljes mosással, és a TurboWash technológia révén 55%-kal haladja meg az A+++ energiaosztály előírásait. Az LG Studio egy elegáns és modern konyha, amelyet a legigényesebb európai lakástulajdonosok elvárásainak megfelelően állítottak össze az LG készülékeiből, így prémium minőségű hűtőszekrényt, elektromos sütőt, mosogatógépet és elektromos páraelszívót tartalmaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.