Ekkorát még nem látott!

Ívelt tévék dömpingje

A világ legnagyobb ívelt, UHD felbontású tévéje 105 hüvelykes. Ez több mint 2 és fél méteres képátlót jelent!

2014.09.09 09:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Samsung

Idén a Samsung a valaha volt legszélesebb ívelt TV és audio készülék választékot mutatta be Berlinben, így 17 ívelt UHD és Full HD LED TV-t, amelyek elérhetőek 48 hüvelykes mérettől egészen a - júliusban Európában is bemutatott - 105 hüvelykes képátlóig, amely ma a világon a legnagyobbnak számít.

A világ legnagyobb ívelt TV-jeként, a 105 hüvelykes ívelt UHD TV 21:9-es képarányával mozivászon élményt nyújt az otthoni tévénézők számára. A 11 millió pixeles (5120x2160) felbontás a Full HD-nál ötször nagyobb, és bármely tartalmat képes UHD felbontásúra konvertálni. A Samsung saját képminőséget javító technológiája, a Peak Illuminator már a legfinomabb fényerő differenciákat is észleli, kihangsúlyozza a kontrasztot, ezáltal kibővíti a fényerőtartományt a nagyobb részletgazdagság érdekében, még a legsötétebb képek esetében is. A 105 hüvelykes ívelt Samsung UHD TV 160 W-os beépített hangszórói kiegészítik a látványvilágot.

A Samsung emellett lerántotta a leplet a világ első és egyben legnagyobb hajlítható képernyőjű UHD TV-jéről is. A hüvelykes UHD kijelzővel és 21:9-es képaránnyal rendelkező hajlítható UHD TV könnyedén átalakul síkképernyőből ívelt képernyővé, így a felhasználó az optimális vizuális élmény érdekében saját maga döntheti el, hogy hogyan kívánja nézni a TV-t.

A Samsung legújabb találmányának formatervezése 4200mm-es rádiuszú optimális görbülettel bír. A fokozott képoptimalizálás érdekében ráadásul az UHD Dimming és az UHD Upscalling technológiák mellett, csökkentett fényszórással és fokozott kontrasztarányokkal is ellátták a készüléket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.