Nagy tervek

10 dollárba kerül majd a fizetős YouTube

A Youtube Music Key - hasonlóan az All Access magyarországi bevezetéséhez - 30 napos próbaidőt kínál ingyen, utána havi 10 dollárt kell majd fizetni érte.

2014.08.19 12:43ma.hu
Forrás: youtube.com

A Google-nek nagy tervei vannak a Youtube-bal, illetve a zenestreaming-szolgáltatásával, a Google Play Music All Access-szel - írja az Index. Az előfizetéses szolgáltatásról már korábban is beszéltek, de az nem volt világos, hogy egy új zeneszolgáltatás beindítása hogy érintené az All Accesst.

Az Android Police azt írja, hogy a Youtube hamarosan elindítja a Youtube Music Key nevű szolgáltatást. Ez persze az All Access újrapozicionálásával jár; a szolgáltatás ezentúl Google Play Music Key néven fog futni.

Az előfizetéses Youtube reklámmentes zenéket, a zenei lejátszás kizárólagos lehetőségét kínálja. (Hordozható eszközökön a Youtube csak bekapcsolt képernyővel futtatható.) Ehhez társul az offline visszajátszás - vagyis a kedvenc zenéinket elmenthetjük, akár a telefonunkra is.

A Youtube Music Key - hasonlóan az All Access magyarországi bevezetéséhez - 30 napos próbaidőt kínál ingyen, utána havi 10 dollárt kell majd fizetni érte. Ez az előfizetési díj a Youtube-ra és a GPM-re egyaránt érvényes lesz. Nem tudni, az átállás hogy érinti a már meglévő All Access-előfizetőket, de a Wall Street Journal múlt havi cikke szerint ők automatikusan hozzáférést kapnak az új szolgáltatáshoz is.

A Google több mint 20 millió, jó minőségű dallal várja az érdeklődőket - ezek között kategóriákba válogatott, diszkográfiák szerint csoportosított teljes életművek is elérhetők. A Youtube legnagyobb előnye viszont az lenne az All Accesshez képest, hogy élő koncertek, ritkaságok, feldolgozások és remixek is elérhetők rajta.

Nem tudni, hogy a Youtube Music Key mikortól lesz elérhető; a Google még nem kezdte meg a tárgyalásokat a Youtube-ra feltöltött dalok jogtulajdonosaival. Ez jelenthet némi problémát, mivel a független lemezkiadóknak nem tetszik a Google üzletpolitikája - olvasható az Index írásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.