Meghódítanák az online vásárlókat

3D-s fotókat készítő okostelefonokat dobhat piacra az Amazon

Nincs könnyű dolga a cégnek, mivel az okostelefon piac az Egyesült Államokban már most telített, a két fő rivális, az Apple iPhone és a Samsung Galaxy típusú készülékeivel.

2014.06.18 10:51MTI
freedigitalphotos.net/stockimages

Az Amazon internetes áruház háromdimenziós fotókat készítő okostelefonnal akarja meghódítani az online vásárlók tömegeit.

A várakozások szerint a készüléket az Amazonnak, a világ legnagyobb internetes kereskedelemmel foglalkozó vállalatának seattle-i központjában mutatja be szerdán a vezérigazgató, Jeff Bezos.

Szakértők szerint nincs könnyű dolga a cégnek, mivel az okostelefon piac az Egyesült Államokban már most telített, a két fő rivális, az Apple iPhone és a Samsung Galaxy típusú készülékeivel.

Egy felmérés alapján az amerikai online fogyasztók háromnegyede már rendelkezik valamilyen okostelefonnal. Az Amazon okostelefonját szakértők szerint mindenekelőtt a cég eladásainak ösztönzésére dobják piacra, mivel egyre többen használják az okostelefonokat és tableteket online módon történő vásárlásra.

A mobiltelefonon keresztül bonyolított kereskedelem majdnem kétszer olyan gyorsan növekedett az első negyedévben éves összevetésben azEgyesült Államokban, mint az asztali számítógépes internetes vásárlások, egy kimutatás szerint.

Az Amazont 1994-ben alapították az Egyesült Államokban. Online könyváruháznak indult, majd kibővítette termékei skáláját. Mára már szinte minden típusú áru megtalálható az Amazon.com-on, többek között a Kindle nevű e-könyv olvasó is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.