Azért a játékkoncepciót nem dobnák ki

Gates támogatná az Xbox eladását

Nem vált be a Microsoft konzolja? Ha az új cégvezető eladná, a cég mindenhatója, Bill Gates támogatná döntését.

2014.05.07 19:05Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Direkt a Sony-nak ment neki a Microsoft Xbox konzoljával, mellyel az elmúlt évek alatt szép sikereket ért el. Hiába azonban a magas eladások, a japánokat nem sikerült izomból lenyomni. Nem véletlen, hogy a Steve Ballmert váltó Satya Nadella olyan terveket is fontolgat Redmond jövőjét illetően, melyben - közvetlenül - nem szerepel a masina.

A történet legérdekesebb momentuma azonban nem ez - bár lenne még pár izgalmas aspektus, például, hogy kinek adná el üzletágát a Microsoft -, hanem az, hogy az egykori alapító, Bill Gates is rábólintana egy ilyen lépésre. A Fox Business-nek adott interjújában ugyan megemlítette, hogy nem feltétlenül lenne természetes az Xboxtól megszabadulni (spin-off), de ha Nadella meghozza ezt a döntést, akkor támogatni fogja.

A konzol legújabb változatát egyébként nem is olyan régen, tavaly novemberben dobta piacra Redmond, és noha kelendőbbnek bizonyult, mint elődje (az Xbox 360), legfőbb riválisa, a Sony Playstation 4 lepipálta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.