Kiber

A Huawei belső hálózatában is turkált az NSA

A Huawei elítél minden olyan tevékenységet, ami veszélyezteti a vállalati hálózatok biztonságát és kész nyílt, transzparens módon együttműködni minden kormánnyal, szakmai és ágazati szervezettel, valamint a felhasználókkal.

2014.03.24 10:24MTI

A Der Spiegel német lap és a New York Times az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt munkatársától, Edward Snowdentől származó titkos dokumentumokra hivatkozva arról számolt be, hogy az ügynökség a pekingi vezetés és a Huawei távközlési vállalat ellen is kémkedett.

Az esetről a Huawei Technologies hétfői közleménye leszögezi: amennyiben az állítás valósnak bizonyul, a Huawei határozottan elítéli vállalati hálózatának feltörését és az ott zajló kommunikáció megfigyelését.

A vállalatok belső hálózata folyamatosan feltörési kísérleteknek vannak kitéve, a mai digitális világban ezt tudomásul kell venni - írja a közlemény.

A Huawei elítél minden olyan tevékenységet, ami veszélyezteti a vállalati hálózatok biztonságát és kész nyílt, transzparens módon együttműködni minden kormánnyal, szakmai és ágazati szervezettel, valamint a felhasználókkal a globális hálózati biztonságot fenyegető veszélyek elhárításában.

A Huawei legfontosabb célja, hogy garantálja a hálózatok és a hálózati berendezések biztonságát és integritását. A Huawei ezért teljes gyártási vertikumát átfogó biztonsági felügyeleti rendszert vezetett be és üzemeltet, amelyet folyamatosan fejleszt. Más vállalatokhoz hasonlóan a Huawei is aktívan védi, erősíti saját belső rendszerét a kiberfenyegetésekkel szemben.

A Reuters hírügynökség hétfői beszámolója szerint a kínai külügyminisztérium szóvivője a rendszeres sajtótájékoztatón magyarázatot követelt az Egyesült Államoktól a Huawei távközlési vállalat központi szervereinek feltöréséről szóló sajtóértesülésekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.