Tiltólistán a szélsőjobb zenei szórakozása

Robotok keresik a neonáci zenét

Neonáci zenét felismerő számítógépprogramot fejlesztett ki a rendőrség Németországban.

2013.12.03 18:15MTI
Görög tüntetők így várták Angela Merkelt 2012-ben

A szoftver automatikusan azonosítja a tiltott listán lévő zenéket, amelyeket nyilvánosan nem szabad árulni, sem pedig előadni. A német rendőrség zenei adattárában nemcsak neonáci zenék lesznek, hanem a tilalmi listán lévő összes zenemű.

Németországban tilos kereskedelmi forgalomba hozni vagy előadni szélsőjobboldali zenét, ennek ellenére a neonácik rendszeresen megpróbálják kijátszani a tilalmat koncertekkel, amelyeken híveket próbálnak megnyerni maguknak fiatalok soraiból. A szoftver segít a rendőrségnek koncerteken is eldönteni, hogy az elhangzó zeneszámok között, vagy a vásárlásra kínált lemezek repertoárjában akad-e tiltott darab.

A program használható internetes rádióállomások zenéjének ellenőrzésére is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.