IDC

Egymilliárd okostelefon talál(t) gazdára idén

Az idén egymilliárd, a tavalyinál közel 40 százalékkal több okostelefont értékesítenek a világpiacon az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató vállalat előrejelzése szerint.

2013.11.27 14:50MTI
Fotó: MTI

Az eladások növekedésének legerősebb hajtóereje az IDC tanulmánya szerint az átlagos készülékár (ASP) folyamatos csökkenése. Az idén az okostelefonok átlagos ára 337 dollár lesz, 12,8 százalékkal alacsonyabb a 2012-es 387 dollárnál.

Az IDC 2017-re 1,7 milliárd készülék értékesítését jelzi ellőre az eladott készülékek számának évi átlagos 18,4 százalékos növekedése alapján. Az átlagos készülékár 2017-re 265 dollárra csökken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.