Keleti kütyü

Okosórát fejleszt a kínai ZTE is

Csuklóra erősíthető mini számítógépet tervez a kínai ZTE okostelefon-gyártó és hálózatépítő; az elképzelés szerint a multifunkciós karórát 2014-ben dobják piacra.

2013.11.26 12:24MTI
Lényegében ugyanazt, mint a többi, csak olcsóbban (a kép illusztráció)

Az eszköz egyelőre a ZTE okostelefonjaival együtt lesz használható - idézte Lu Kian-hao marketingvezetőt a The Wall Street Journal.

A kínai okosóra lényegében ugyanazt fogja tudni, mint a két hónapja piacra dobott Samsung Galaxy Gear, csak olcsóbban - közölte kedden a sencseni gyártó. A Samsung termékének nem egészen 300 euró (90 ezer forint) volt a bevezető ára. Az okosóra jelzi, ha a vele kompatibilis okostelefonra email vagy hívás érkezik, de telefonálni, fényképezni is lehet vele, sőt videofelvételt is lehet készíteni.

A ZTE okosórája először Kínában lesz kapható, majd fokozatosan újabb és újabb piacokra vezetik be - közölték.

A ZTE elsősorban a kínai piacon elért sikereinek köszönheti, hogy a világ egyik legnagyobb okostelefon-gyártójaként tartják számon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.