Chromebook 200 dollárért

Laptop, sosem látott alacsony áron

Avagy mi történik azon a piacon, ahova a Google beteszi a lábát.

2013.11.16 11:55Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Az amerikai keresőóriás közismerten a hirdetésekből szerzi bevételeit, emiatt többnyire kapcsolódó szolgáltatásait sem azok árából, hanem a rájuk rakódó reklámokból tartja fenn. A modell működőképes a fizikai eszközök piacán is, melyre jó bizonyíték a cég által megálmodott Chromebook standard. A Google ökoszisztémára támaszkodó laptoppal még szorosabban magához kötheti a felhasználókat a vállalat.

Ezen az alapokon nyugvó modellt dobott most piacra - sajnos egyelőre csak az amerikaira - az Acer. A távol-keleti vállalat C270 típusjelzésű laptopja 1 cent híján 200 dollárba kerül, azaz átszámolva valamivel 50 ezer forintos ár alatt érhető el. És hogy ezért mit kap a vásárló? Celeron processzort, 8,5 órás üzemidőt, 11,6 colos kijelzőt és 16 GB-nyi tárhelyet (optikai meghajtó nincs). Memóriából pedig 2 GB jutott a kis notebookba.

Akik pedig úgy érzik, hogy a 16 GB-nyi tárkapacitás kevés még ezért a pénzért is, azok örülhetnek, hiszen - mint minden egyéb, Google szponzorálta laptop esetében - ehhez is jár 100 GB-nyi online tár a Google Drive-ban. A két évig élő szolgáltatás természetesen megújítható.

Nem ez az első Chromebook modell a piacon, de az egyik legolcsóbb mind között. Az Acernek olyan riválisokkal kell versenyeznie a karácsonyi hajrában, mint a HP, a Samsung vagy maga a Google. Ezen vállalatok mind kínálnak olcsó, Chrome OS-re alapuló laptopokat, melyek kifejezetten internetezésre vannak optimalizálva, a webappokat Chrome böngészőn keresztül futtatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.