Akár pólóra is

"Átlátszó fénnyel" nyomtató printer

Tudta, hogy értékben háromszor annyi kellékanyagot adnak el, mint nyomtatót?

2013.11.14 16:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Ezekre mind nyomtatóval készült a minta

Az OKI Systems Magyarország bemutatta ötszínes digitális LED nyomtatóját, amelyben a hagyományos, CMYK színek mellett fehér szín vagy átlátszó fényes réteg direkt nyomtatására is képes. Az ES9541-et elsősorban grafikai stúdiók, produkciós cégek és egyéb kreatív munkacsoportok számára fejlesztették, az OKI reményei szerint a készülék átformálja a kis példányszámú nyomtatás piacát, legyen szó képeslapokról, brosúrákról, csomagolási prototípusokról, marketingkommunikációs anyagokról vagy kirakati dekorációról.

A négy nyomdai alapszín, vagyis a cián, a magenta, a sárga és a fekete mellett a készülékben helyet kapott egy ötödik festékkazetta is, amely tetszés szerint használható tiszta fehér szín vagy átlátszó fényes fedőréteg felvitelére. A fehér festék lehetővé teszi a direkt nyomtatást sötét papírra, illetve textíliák és különböző anyagú ajándéktárgyak dekorációját transzferpapír segítségével. A fényes festék pedig kisebb felületek lakkozására használható, így prémium minőséget kölcsönöz a nyomatoknak.

A vállalat az ES9541 mellett bevezette a négyszínes ES9431 és C931 modelleket is, amelyek színes nyomatok előállítására képesek, ugyanakkor hétköznapi irodai használatra is megfelelőek. Mindhárom készülék alkalmas kreatív papírok kezelésére, érdekességük a beléjük szerelt 160 GB-os merevlemez. Az akár dokumentumtárolásra is használható winchester hálózati meghajtóként működhet.

15 százalékos pénzügyi növekedés
A vállalat 2013. április és szeptember között 15 százalékkal növelte árbevételét az előző év azonos időszakához képest. A cég ezzel a legnagyobb arányú fejlődést produkálta a közép-kelet európai régió OKI leányvállalatai között. Árbevétele az elmúlt fél évben 399 millió Ft volt, amelynek 25 százalékát tette ki az eszközök, míg 75 százalékát a kellékanyagok értékesítése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.