Egygombos funkció helyett lett hármas

Bill Gates: tervezési hiba szülte a Control-Alt-Del-t

Eredetileg egyetlen gombbal szerették volna megoldani, de a billentyűzet tervezője nem volt hajlandó odarakni, így született meg a jól ismert Control-Alt-Del hármas - ismerte be Bill Gates.

2013.09.27 08:25ma.hu

Egy véletlen tervezési hiba folytán született meg a jól ismert Control-Alt-Del billentyűkombináció - vallotta be Bill Gates, aki szerint feleslegesen használjuk egyszerre három ujjunkat is, mikor ugyanezt a funkciót egyetlen billentyű is betölthette volna. Csakhogy amikor az IBM tervezőjét megbízták a klaviatúra elkészítésével, ő egész egyszerűen nem akart egy plusz gombot rátenni az alapra - mondta el a minap a Harvard egyetemen tartott előadása során.

A billentyűzetkombinációt napjainkban is számos esetben használjuk, jellemzően olyankor, amikor le szeretnénk állítani a gépet vagy egy "beragadt" programot. Azt nem tudni, hogy a Microsoft atyja továbbra is dédelgeti-e az egygombos gyorsleállításról szóló álmát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.