Állandó téma

Az NSA-botrány miatt bővíti számítógépközpontjait a SAP

"Világszerte mindenhol építünk új számítógépközpontokat" - mondta a SAP igazgatója. "Ügyfeleink számára világszerte fontossá vált, hogy konkrétan hol tárolják az adataikat, és melyik régióból kik kezelik ezeket".

2013.09.11 18:51MTI
Fotó: MTI

A SAP német üzleti szoftverfejlesztő és -szolgáltató vállalat az amerikai internetes titkos adatgyűjtési botrány miatt felgyorsította saját számítógépközpontjainak bővítését.

"Állandó témává vált az NSA (az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség) ügyfeleink körében" - mondta Bernd Leukert, a SAP innovációs igazgatója szerdán a német dpa hírügynökségnek. "Ezért felgyorsítjuk számítógépközpontjaink bővítését világszerte" - tette hozzá.

"Nagy előnyt jelent számunkra, hogy felhő alapú szolgáltatásainkat a német jogrend szerint kínáljuk" - mondta Leukert. "Előnyünkre válik az is, hogy vállalati székhelyünk elegendő számítógépközpont felett rendelkezik Németországban" - hangsúlyozta.

Az amerikai Successfactors és az Ariba vállalat akvizíciójával a SAP hat számítógépközpontra tett szert az Egyesült Államokban, Európában és Ausztráliában. További négy számítógépközpont megépítése van tervbe véve Kínában, Oroszországban, Brazíliában és Kanadában.

"Világszerte mindenhol építünk új számítógépközpontokat" - mondta a SAP igazgatója a dpa hírügynökségnek. "Az igény megvan rá, ezért bővítjük kapacitásunkat" - mondta. "Ügyfeleink számára világszerte fontossá vált, hogy konkrétan hol tárolják az adataikat, és melyik régióból kik kezelik ezeket" - mutatott rá.

A SAP Kínában is saját számítógépközpontot tervez létesíteni. Nem kínai vállalatok számára eddig nem volt egyszerű feladat saját számítógépközpontjaikban futó szolgáltatásaikat kínai vállalatoknak értékesíteni. Ezért alakított a SAP 2011-ben közös vállalatot a kínai CCS informatikai vállalattal. "Hosszú távú céljaink között szerepel saját számítógépközpont építése is Kínában, és tárgyalásokat folytatunk ennek érdekében a kínai illetékesekkel" - mondta Leukert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.