Eset-ernyő az Androidnak

Ingyenes vírusvédelem okostelefonra

A rosszindulatú alkalmazások 99,7%-át észleli.

2013.08.08 14:04Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Teljesen átalakult az ESET Mobile Security for Android szoftver, mely továbbfejlesztett vírusvédelmi motorral, adathalászat elleni védelemmel és teljesen újratervezett felhasználói felülettel áll a felhasználók rendelkezésére. Az alkalmazás mind a fizikai, mind a digitális világból érkező fenyegetések ellen véd. Képes olyan ismert vagy ismeretlen fenyegetéseket is azonosítani, mint például az Android operációs rendszerben nemrég felfedezett Master Key sebezhetőség. Az új verzióban javult az alkalmazás védelme és teljesítménye a választható ellenőrzési opcióknak (quick/smart/deep - gyors/optimalizált/alapos) és az ütemezett és a háttérben futó ellenőrzés-funkciónak köszönhetően.

A megújult kezelői felülete észleli, ha az alkalmazást táblagépre telepítik így az eszköz elforgatásakor a grafikus felület is elfordul. Emellett SMS-eket és bejövő hívásokat tud letiltani meghatározott feladóktól és időpontokban. Kategóriákba rendezve mutatja az eszközre telepített alkalmazások listáját, mellyel kiszűrhetők és ellenőrizhetők az olyan gyanús programok, amik hozzáférhetnek fizetős szolgáltatásokhoz, lekövethetik a telefontulajdonos fizikai helyzetét, hozzáférhetnek adataihoz vagy akár üzeneteihez.

Védelmet nyújt olyan káros weboldalak ellen, amelyeknek a célja az olyan érzékeny adatok eltulajdonítása, mint a bankszámlaszámok, hitelkártyaszámok, PIN kódok vagy felhasználónevek és jelszavak.

Az új termékverzióból elérhető ingyenes változat, amely azonban korlátozott funkciókkal működik. Az ingyenes verzióhoz aktiválható egy 30 napos próbalicenc, mely segítségével egy hónapig a prémium verzió összes funkciója használható. A Google Play-en letölthető változat egyébként hosszútávon is ingyenesen használható, természetesen ez a verzió mellőzi a prémium funkciókat.

Az AV-Test Institute által végzett legutolsó, Android-alapú antivírus termékekkel foglalkozó értékelés szerint az ESET Mobile Security for Android a rosszindulatú alkalmazások 99,7%-át észleli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.