Már nem Belize-ben rejtőzködik?

A "vírusirtó" McAfee továbbra is szökésben

John McAfee, az ismert számítógépes vírusirtó program fejlesztője továbbra is szökésben van, de már nem Belize-ben rejtőzködik.

2012.12.03 18:36MTI

A belize-i rendőrség egy gyilkossági ügy miatt körözi McAfee-t, aki egy hétfői blogbejegyzése szerint már elhagyta a közép-amerikai országot, és az amerikai Vice magazin két újságírójának társaságában van, de mint írta, még nem lélegezhet fel.
   
A belize-i rendőrség néhány hete közölte, hogy McAfee-t gyilkossági ügyben "érintett személyként" keresik. A 67 éves férfi szomszédját, egy szintén amerikai férfit vérbe fagyva találták meg, valószínűleg fejbe lőtték.
   
McAfee azt állította, hogy ártatlan, a belize-i a hatóságokat pedig ellene szóló összeesküvéssel vádolta. "El akarnak hallgattatni... A miniszterelnök nem nagyon szeret" - írta.
   
A számítógépes vállalkozó bejelentette, hogy visszatér Belize-be, amint barátnőjét biztonságba helyezte. A hétvégén egyébként munkatársai arról kaptak névtelen értesítést, hogy Mexikó határán őrizetbe vették. Hétfőn azonban erre is fényt derített, mint írta, egy hasonmásával terelték el a hatóságok figyelmét.
    
McAfee egyike volt a kaliforniai Szilícium-völgy első olyan sikeres vállalkozóinak, akik az internettel kapcsolatos üzletben hatalmas vagyonra tettek szert. 2008 óta Belize-ben él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.