"Érintett személyként" keresik

McAfee gyilkosság gyanúja miatt Belize-ben rejtőzik

John McAfee, az ismert számítógépes vírusirtó program fejlesztője attól tart, hogy a belize-i hatóságok gyilkosságot akarnak rábizonyítani, ezért rejtőzködik a közép-amerikai országban.

2012.11.13 20:41MTI

A belize-i rendőrség hétfőn közölte, hogy McAfee-t gyilkossági ügyben "érintett személyként" keresik. A 67 éves férfi maga hívta fel a Wired magazin újságíróját azt követően, hogy szomszédját vasárnap vérbe fagyva találták meg. Az 52 éves amerikait valószínűleg fejbe lőtték.

"Azt mondhatják, hogy paranoiás vagyok, de meg akarnak ölni, nem fér hozzá kétség. Már hónapok óta el akarnak kapni. El akarnak hallgattatni... A miniszterelnök nem nagyon szeret" - idézte a magazin McAfee-t.

Nem ez az első alkalom, hogy a szoftveres vállalkozó felkelti a rendőrség figyelmét. Májusban házkutatást tartottak nála illegális fegyvertartás miatt, de a legtöbb fegyverhez volt engedélye. Az ügyet még nem zárták le.

McAfee egyike volt a kaliforniai Szilícium-völgy első olyan sikeres vállalkozóinak, akik az internettel kapcsolatos üzletben hatalmas vagyonra tettek szert. 2008 óta Belize-ben él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.