72 millió Mac-gép

Apple újdonságok: új operációs rendszer, fejlesztett Safari és iCloud

Jelenleg világszerte összesen 72 millió Mac-számítógép van üzemben, kétszer annyi, mint öt évvel ezelőtt. A konszern 407 üzletében egymillió látogató fordul meg naponta.

2013.06.10 21:17MTI
Fotó: MTI

Az Apple számítógépes világcég számos újdonsággal rukkolt elő hétfőn a számítógépes technológiák fejlesztőinek éves nemzetközi konferenciáján San Franciscóban. Bemutatta például a Mac-számítógépek új operációs rendszerét (OS X Mavericks), amely számos alkalmazást tesz lehető egyidejűleg, meghosszabbított, maximum 12 órás feltöltés nélküli üzemidővel. Ugyancsak az újdonságok közé sorolható a Safari névre hallgató megújított internetes böngésző és az iCloud Keychain, az iCloud adattároló szolgáltatás új változta.

Ezen kívül megújították a Finder keresőpanelt is. Tim Cook, a konszern főnöke bejelentette, hogy jelenleg világszerte összesen 72 millió Mac-számítógép van üzemben, kétszer annyi, mint öt évvel ezelőtt. A konszern 407 üzletében egymillió látogató fordul meg naponta. Az ötnapos San Francisco-i konferencián 60 országból vesznek részt fejlesztők. Körülbelül száz konferencia és szeminárium vár rájuk, amelyeken jelen lesznek az Apple mérnökei, hogy segítséget nyújtsanak a fejlesztőknek a bemutatott termékek alkalmazási programozásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.