Az iPhone alakatrészeinek ára összesen...:

Mennyibe kerül egy iPhone az Apple-nek?

Valószínűleg az új iPhone gyártása jóval kevesebbe került az Apple-nak, mint az első generációs telefon összeállítása.

2008.06.19 12:20Z., ma.hu

Elemzők szerint az Apple által az iPhone 3G-hez használt alkatrészek piaci ára alig éri el a 100 dollárt (kb. 16.000 forint). Az első generációs készülékben használt alkatrészek ára ezzel szemben 170 dollár volt, tehát a hatékonyságáról híres cég ismét megmutatta, hogy beszállítói árak tekintetében nem ismeri a tréfát.


A 3G és a GPS chipek mindenféleképpen dobnak valamennyit a költségeken, ugyanakkor a kaliforniai gyártó rengeteget nyer a többi komponensen. A kijelzőért például tavaly 60 dollárt kellett fizetnie Jobséknak, ez idén feleannyiba kerül köszönhetően bizonyos műszaki változtatásoknak és a tanulási görbének. A 16GB-os modellért az Apple 100 dollárral kér többet, de a nagyobb belső memória mindössze húszdolláros többletköltséget jelent a cégnek. Természetesen a fenti árak közelítőek, hiszen az iPhone 3G még nem került forgalomba, és senkinek nem volt arra lehetősége, hogy a készüléket szétszedje, és az alkatrészek árát összeszámolja.

A Piper Jaffray szerint a szolgáltatók 200 dollárral támogatják a 199 dolláros fogyasztói árat, tehát nem kizárt, hogy az Apple 399 dollárt számláz a szolgáltatóknak telefononként. Ha ez igaz, akkor minden kétséget kizáróan az iPhone 3G az egyik legnyereségesebb készülék, amit a cupertinói cég a piacra dobott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.