"Csak" 11,3 milliárd a bevétel

A vártnál gyengébb adatokat közölt a Google

A Google harmadik negyedévi bevétele a vártnál alacsonyabb, 11,3 milliárd dollár volt.

2012.10.18 21:29MTI

A cég kora esti bejelentésének időpontja meglepő volt, mivel a negyedéves eredményközlést a piac a New York-i tőzsde 22 órai zárása utánra várta. Az AP hírügynökség úgy tudja, hogy valószínűleg technikai hiba miatt kerültek idő előtt nyilvánosságra az adatok. A Google árfolyama csaknem 10 százalékkal 678,58 dollárra zuhant. A részvényár az elmúlt három hónapban mintegy 18 százalékkal emelkedett. 

A Google adózott eredménye 2,18 milliárd dollárra, részvényenként 6,53 dollárra csökkent a szeptember végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 2,73 milliárd dollár, részvényenként 8,33 dollár után. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 9,03 dollárra csökkent a tavalyi harmadik negyedévi 9,72 dollárról. A szakértők magasabb, 10,65 dollár részvényarányos adózott eredményt, és jelentősebb, 11,86 milliárd dolláros bevételt vártak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.