Isten veled, Vile Rat!

Egész galaxis gyászolja az egyik líbiai halottat - videóval

Az USA gyászolja líbiai halottjait, de egyikükért nem csak az Amerikában, hanem a világ minden pontján könnyeket hullatnak.

2012.09.14 13:18Konrád - ma.hu

A líbiai amerikai nagykövetség elleni támadás során elhunyt Sean Smith információs menedzser, a rendkívül népszerű online sci-fi játék, az EVE Online egyik prominens tagja volt. A több mint 400.000 aktív játékosból álló közösség most együtt gyászolja a rendkívül népszerű “Vile Rat” becenéven ismert társukat.

Smith, aki J. Christopher Stevens nagykövet mellett lelte halálát, a “Goonfleet” vállalat egyik magas rangú vezetője volt, valamint tagja a játékosok által megválasztott, és a játék fejlesztőivel szorosan együttműködő Council of Stellar Managmentnek, akik a különböző problémákra hívják fel a programozók figyelmét. Úgy tartják, az EVE világának egyik legmeghatározóbb diplomatája volt.

Fotó: youtube.com

Ned Coker, a játékot fejlesztő CCP Games szóvivője elmondta: mindenkit lesújtotta Vile Rat halálhíre, hiszen sokan ismerték, mind a játékon belül, mind pedig a való életben. Alex "The Mittani" Gianturco, aki hat éve volt Smith jó barátja, elmondta: nem ez volt az első eset, hogy Smith hirtelen eltűnt a játékból, mert veszélyes helyről csatlakozott fel.

Barátai mindig tudták, éppen milyen háborús területen tartózkodik Smith, sokat nevettek például mikor Bagdadból bejelentkezve az aknavetőket szidta. De eddig minden hirtelen eltűnés után Vile Rat ismét visszatért a játékba. Sokaknak nem sikerült még feldolgozni, hogy ezúttal ez nem fog megtörténni.

Gianturco blogjában emlékezett meg Smithről és idézett egy sort kedd esti csevegésükből. "(12:54:09 PM) vile_rat: feltéve, hogy nem halunk meg ma éjjel. Láttuk a terepet őrző egyik "rendőrt" amint képeket készít." Smith utolsó üzenete a támadás előtt egy káromkodás volt majd annyit írt LÖVÉSEK. Ezután kilépett a csevegésből.

Smith 10 éve volt az amerikai külügy alkalmazottja, szolgált Bagdadban, Pretoriában, Montrealban és Hágában is, a játékban pedig az egyik legjobb diplomata volt. Ahogy The Mittani fogalmazott: "Miközben ezt a hülye játékot játszod, talán fel sem fogod, hogy egy olyan galaxisban vagy, ami nagyrészt Vile Rat diplomáciai tehetségnek köszönhetően jött létre".

Az EVE online meglehetősen komoly játék, nem fiatal gyerekek szórakozása. Kőkemény diplomácia és gazdaság jellemzi, ráadásul az eredmények eléréséhez komoly elhivatottság szükséges. Smith halála megrázta az egész közösséget. Legalább 250 különböző csoport nevezte át virtuális űrállomását Vile Rat emléke előtt tisztelegve, még a halálos ellenségnek számító frakciók is.

Mindenki együttérzését fejezi ki Smith özvegyének, Heathernek és két gyermekének Nathannak és Samanthának, hozzátéve, hogy ha bármilyen segítségre van szükségük, csak egy szavukba kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.