Üzleti intelligencia a sportban

A spanyolok a legesélyesebbek az EB-n

A labdarúgó EB-re készített ingyenes alkalmazást a világ vezető üzleti intelligencia fejlesztője, a QlikView. A Kick-It & Qlik-It nevű szoftverből gyakorlatilag bármit megtudhatunk az elmúlt 50 év focitörténelméről, de statisztikákat is készíthetünk egyéni érdeklődésünknek megfelelően. A program szerint a spanyolok nyerési esélye a legnagyobb, 25,2 százalékos.

2012.06.05 09:07ma.hu

Új, ingyenes alkalmazást fejlesztett az Ukrán-Lengyel közös foci EB-re a világ egyik vezető üzleti intelligencia gyártója, a QlikView. A szoftver arra is alkalmas, hogy a legkülönbözőbb valószínűségeket számoljunk vele, így kiderül például, hogy Spanyolországnak van a legtöbb esélye a győzelemre, mégpedig 25,2%. Ugyanerre a németeknek 17,4, a hollandoknak pedig 12,6 százalékos esélyük van, míg az íreknek már csak 1,4, de a házigazda lengyeleknek is csak 1,6. Persze ezek nem jóslatok, csak statisztikai adatok, és a fociban minden megtörténhet - teszi hozzá a cég

De néhány kattintással bárki megtudhatja, hogy Patrick Kluivert és Ruud van Nistelrooy lőtték a legtöbb holland EB-gólt, fejenként hatot; vagy hogy pontosan mi az összefüggés a játékosok magassága és a fejes gólok között. Megnézhetjük, melyik pozícióban osztották ki a legtöbb sárgalapot, vagy kik voltak a legfiatalabb és legidősebb játékosok a bajnokság eddigi történetében.

Az alkalmazás bárki számára ingyen letölthető a http://eu.demo.qlikview.com/ címen, és bármely típusú mobil eszközön fut.

Bár kedveljük a labdarúgást, az elemzést nemcsak a rajongók számára készítettük − nyilatkozta a QlikView hazai képviseletének vezetője. Bakos Tamás elmondta, azt akarták sokak számára szemléltetni, mekkora tudás rejtőzik a jól szervezett információkban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.