Brüsszelben megszavazták

Olcsóbb lesz külföldön mobilozni

Július 1-jétől még olcsóbb lesz külföldön mobilozni és mobilinternetezni. A díjak csökkentéséről szóló rendeletet csütörtökön fogadta el az EP.

2012.05.10 14:05ma.hu

A mobiltársaságok ügyfeleinek a jövőben arra is lehetőségük lesz, hogy a roaming szolgáltatást más társágtól, a belföldi szolgáltatástól külön rendeljék meg. Az új szabályok megkönnyítik az új szolgáltatók piacra lépését is, amely az árak további csökkenését jelentheti.
Az új szabályok 2012. július 1-jén lépnek hatályba, és a 2012. június 30-ig érvényes 2007-es roaming rendeletet váltják fel.

"A külföldi mobilozás továbbra is drága. Az idei nyaraláskor azonban már ki lehet majd használni a csökkentett tarifák előnyeit. A Parlamentnek sikerül elérnie, hogy a fogyasztók számára csökkenjenek a roaming szolgáltatás díjai, beleértve az adatszolgáltatás díját is. Az új szabályok segítenek a piaci nyitásban is, az új szereplőkkel pedig a szolgáltatók közti verseny is kiéleződhet" - mondta Angelika Niebler (néppárti, német) jelentéstevő a szerdai plenáris vitán.

Az új szabályokat 578 igen, 10 nem és 10 tartózkodó szavazattal fogadta el a Parlament.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.