Csak digitális formátumban sugároznak

Vége az analóg műholdas műsorszórásnak Németországban

Németországban hétfőn véget ért az analóg műholdas műsorsugárzás korszaka, a közszolgálati és a magán csatornák ezentúl csak digitális formátumban sugározzák adásaikat.

2012.04.30 18:11MTI

A német televíziók és rádiók műsorát közvetítő Astra műhold üzemeltetője közölte: az átállás az analógról a digitális formátumra zökkenőmentesen, a terveknek megfelelően zajlott le. Az analóg adás hajnali 3 órakor ért véget. Az egyetlen kivétel az Eurosport, a sportcsatorna adását kedd hajnalban állítják át.    

A közszolgálati műsorszóró társaságok a legnagyobb magán műsorszolgáltatókkal közösen hónapok óta intenzív felvilágosító kampányt folytatnak. A klardigital (tisztán digitális) néven futó akció szervezői szerint azonban nagyjából félmillió német háztartás még nem készült fel az átállásra.    

A digitális technológiával az analóghoz képest több csatornát és jobb minőségű adást lehet sugározni. Az adások vételéhez külön beltéri egység szükséges, vagy pedig a televízióba beépített vevőkészülék. Az 1997 után gyártott televíziókban rendszerint alaptartozék a digitális vevőkészülék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.