Támadtak a hackerek

Pá, pápa: ismét lecsapott a Vatikánra az Anonymus

Öt napon belül másodszor intéztek hackerek támadást a Vatikán honlapjának szervere ellen, így az egyházi állam hivatalos weblapja hétfőn délután több órán át nem volt elérhető.

2012.03.12 17:25MTI

A támadás kihatással volt a Vatikáni Rádió honlapjára is.

Az Anonymous Italia csoport blogjának bejegyzése szerint a hackertámadás célja, hogy tiltakozzanak a rádióállomás Santa María di Galeriában (Rómától északra) található adóberendezésének "káros sugárzása" ellen.

A Vatikáni Rádiót évek óta azzal vádolják, hogy műsorszóró antennájának sugárzása meghaladja a megengedett határértéket.

A környéken élők az utóbbi években arról számoltak be, hogy megszaporodtak a leukémiás (fehérvérűség) megbetegedések az adóberendezés közelében lakó családok körében. Emiatt többen bírósághoz fordultak. Ezt követően a Vatikán magától csökkentette az adók teljesítményét és a műsorszórási időt.

A rádióadó illetékesei ellen a túl magas sugárzási szint miatt indított perben egy olasz bíróság végül felmentő ítéletet hozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.